Voćarska 14, Zagreb
01 4635 800 099 4635 800 info@cem.hr
pogledaj sve [Liječnici]
Igor Francetić
Prof.dr.sc.

Igor Francetić

dr.med.
Specijalist interne medicine
subspecijalist kliničke farmakologije

Prof.dr. Igor Francetić vodeći je hrvatski stručnjak za kliničku farmakologiju. To je područje iznimno važno jer nam pomaže prepoznati najbolji lijek, shvatiti zašto jedan lijek ne djeluje, zašto se javljaju neželjene reakcije i napokon što se događa kada smo primorani uzimati više lijekova. Kako i na koji način lijekovi međusobno "surađuju" kada se primjenjuje više njih istodobno. Da li se u tim kombinacijama njihov pozitivan učinak umanjuje, da li se kombinacijom povećava neželjena reakcija na određeni lijek? Biste li terapijski učinak mogli postići i s manjom količinom lijekova od ove koju sada koristite? Sve su to pitanja koja traže ekspertno mišljenje.

Prof.dr. Igor Francetić godinama procjenjuje djelotvornost raznih vrsta lijekova, pa stoga pomaže i svojim kolegama da izaberu optimalan lijek i najbolju kombinaciju lijekova.

Svojim stručnim mišljenjem i savjetima prof. Francetić može značajno pridonijeti Vašem ispravnom liječenju. Također, kao specijalist iz interne medicine upotpunjuje svoje znanje o lijekovima s dugogodišnjim iskustvom kliničara što je od neprocjenjive vrijednosti u prosudbi kvalitete medicinske skrbi.

Prof.dr. Igor Francetić redovni je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je kliničke farmakologije i interne medicine.

Prof.dr. Igor Francetić govori engleski jezik, a hobiji su mu tenis, skijanje i košarka.

Djelokrug rada prof. Igora Francetića u CEM-u:

Ekspertno mišljenje i konzultacije za područje primjene lijekova

  • niste zadovoljni svojom trenutnom terapijom
  • želite detaljna objašnjenja o lijekovima koje uzimate
  • imate nuspojavu – štetnu neželjenu reakciju na lijek
  • želite nabaviti lijek iz inozemstva o kojem želite znati više
  • ne znate da li se isplati trošak za lijek koji sami morate kupiti
  • uzimate previše lijekova
  • lijekovi koje uzimate se "ne slažu"
  • ne možete se riješiti neke infekcije
  • trudna ste ili dojite – koje lijekove smijete trošiti, a koji su zabranjeni

Konzilijarno timsko mišljenje ekspertnog tima CEM-a

U konzilijarnom timu kao ekspert zadužen je za cjelokupnu problematiku primjene lijekova, ponajprije predložiti optimalan terapijski pristup te procijeniti problem neželjenih reakcija i interakcije lijekova.
Prof.dr.sc. Igor Francetić