Voćarska 14, Zagreb
01 4635 800 099 4635 800 info@cem.hr
pogledaj sve [Liječnici]
Hrvoje Iveković
Prim.dr.sc.

Hrvoje Iveković

dr.med
Specijalist interne medicine
subspecijalist gastroenterolog i hepatolog

Hrvoje Iveković, doktor medicine, doktor medicinskih znanosti, primarijus, liječnik internist s užom specijalizacijom iz gastroenterologije i hepatologije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine. Specijalistički staž iz interne medicine, kao i užu specijalizaciju iz gastroenterologije i hepatologije završio je u Kliničkom Bolničkom Centru Zagreb, gdje i danas radi kao liječnik specijalist. Naslov doktora medicinskih znanosti stekao je 2014. godine, a 2016. godine i naslov primarijusa. Interes njegovog stručnog i znanstvenog rada je intervencijska gastrointestinalna endoskopija (gastroskopije, kolonoskopije, endoskopski i transabdominalni ultrazvuk, endoskopske intervencije u probavnoj cijevi). Stručnu edukaciju proveo je u brojnim klinikama u inozemstvu (Njemačka, Belgija, Norveška, Francuska). U kliničku praksu Odjela interventne gastroenterologije KBC-a Zagreb, uveo je više od 30 novih metoda i postupaka. Autor je brojnih stručnih članaka i poglavlja u knjigama, i pozvani je predavač na domaćim i stranim stručnim skupovima.

Djelokrug rada:

  1. Internistički-gastroenterološki pregled
  2. Ultrazvuk gornjeg dijela abdomena
  3. Endoskopski pregled jednjaka, želuca i dvanaesnika s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale, prisustva bakterije Helicobacter pylori, tumora, celijakije
  4. Endoskopski pregled debelog crijeva (kolonoskopija) i završnog dijela tankoga crijeva (ileoskopija) s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale (upalna bolest debelog crijeva, mikroskopski kolitis) i tumora.
  5. Endoskopski zahvati: uklanjanje polipa u želucu i debelom crijevu, podvezivanje hemoroida i varikoziteta jednjaka, te dilatacije suženja probavne cijevi.
  6. Mogućnost endoskopskih pregleda u anesteziji (pregledi jednjaka, želuca i dvanaesnika te debelog crijeva)

Ekspertno mišljenje i konzultacije za područje gastroenterologije i gastrointestinalne endoskopije:

  1. Mišljenje o pristupu gastrointestinalnim tegobama
  2. Mišljenje o najprimjerenijem dijagnostičkom endoskopskom postupku
  3. Mišljenje o endoskopskom i medikamentnom terapijskom postupku