centar za ekspertnu medicinu

CEM

Prim.dr.sc. Hrvoje Iveković

GASTROENTEROLOGIJA I ENDOSKOPIJA

Hrvoje Iveković, doktor medicine, doktor medicinskih znanosti, primarijus, liječnik internist s užom specijalizacijom iz gastroenterologije i hepatologije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine. Specijalistički staž iz interne medicine, kao i supspecijalizaciju iz gastroenterologije i hepatologije proveo je na Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje i danas radi kao liječnik specijalist. Naslov doktora medicinskih znanosti stekao je 2014. godine, a 2016. godine i naslov primarijusa. Interes njegovog stručnog i znanstvenog rada je intervencijska gastrointestinalna endoskopija (gastroskopije, kolonoskopije, endoskopski i transabdominalni ultrazvuk, endoskopske intervencije u probavnoj cijevi). Stručnu edukaciju proveo je u brojnim klinikama u inozemstvu (Njemačka, Belgija, Norveška, Franscuska). U kliničku praksu Odjela interventne gastroenterologije KBC-a Zagreb, uveo je više od 30 novih metoda i postupaka. Autor je brojnih stručnih članaka, i poglavlja u knjigama, i predavač na domaćim i stranim stručnim skupovima.Djelokrug rada dr. Ivekovića u CEM-u:

1. Internistički-gastroenterološki pregled

2. Ultrazvuk gornjeg dijela abdomena

3. Neinvazivni test za otkrivanje Helicobacter pylori infekcije (PCR u stolici)

4. Endoskopski pregled jednjaka, želuca i dvanaesnika s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale, prisustva bakterije Helicobacter pylori, tumora, celijakije

5. Endoskopski pregled debelog crijeva (kolonoskopija) i završnog dijela tankoga crijeva (ileoskopija) s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale (upalna bolest debelog crijeva, mikroskopski kolitis) i tumora.

6. Endoskopski zahvati: uklanjanje polipa u debelom crijevu, te podvezivanje hemoroida.

7. Mogućnost endoskopskih pregleda u anesteziji (pregledi jednjaka, želuca i dvanaesnika te debelog crijeva)Ekspertno mišljenje i konzultacije za područje gastroenterologije i gastrointestinalne endoskopije:

1. Mišljenje o pristupu gastrointestinalnim tegobama

2. Mišljenje o najprimjerenijem dijagnostičkom endoskopskom postupku

3. Mišljenje o endoskopskom i medikamentnom terapijskom postupku

4. Drugo mišljenje (second opinion)

Prof.dr.sc. Hrvoje Iveković