centar za ekspertnu medicinu

CEM

Dr. Pave Markoš

Specijalistička gastroenterološka ordinacija s gastrointestinalnom endoskopijom i abdominalnim ultrazvukomPave Markoš, doktor medicine, specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterologije i hepatologije, rođen 23.03.1980.godine.

Nakon završene osnovne škole i klasične gimnazije u Splitu, diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2004.godine.

Dobitnik dvije rektorove nagrade 1999 i 2001.godine te od strane dekana posebnog priznanja za uspjehe tokom fakultetskog obrazovanja.

Pripravnički staž odrađen na KBC-u Split, a potom 6 mjeseci zaposlen u HMP Split.

Od 2007 stalni zaposlenik Kliničkog bolničkog Centra Zagreb, na specijalizaciji iz Interne medicine koju završava 2011. godine, a potom i subspecijalizaciju iz gastroentreologije i hepatologije 2013.godine.

Od 2011 stalno radno mjesto u Centru Interventne gastroenterologije KBC-a Zagreb gdje svakodnevno radi na polju gastrointestinalne endoskopije te UZV-a sa više od 3000 raznih endoskopskih dijagnostičkih i intervencijskih procedura godišnje (gastroskopije, kolonoskopije, enteroskopija, UZV, kapsula endoskopija, ERCP).

U više navrata educiran u inozemstvu iz polja gastrointestinalne endoskopije te upalnih bolesti crijeva i hepatologije.

Autor više poglavlja u knjigama iz područja gastroenterologije te aktivni učesnik niza domaćih i međunarodnih kongresa.

Član Europskog društva za gastroinestinalnu endoskopiju (ESGE), Hrvatskog gastroenterološkog društva te predsjednik Radne skupine za gastroskopiju koja je donijela smjernice izvođenja gastroskopije na razini Republike Hrvatske.Djelokrug rada:

1. Internistički-gastroenterološki pregled

2. Ultrazvuk gornjeg dijela abdomena

3. Neinvazivni test za otkrivanje Helicobacter pylori infekcije (PCR u stolici)

4. Endoskopski pregled jednjaka, želuca i dvanaesnika s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale, prisustva bakterije Helicobacter pylori, tumora, celijakije

5. Endoskopski pregled debelog crijeva (kolonoskopija) i završnog dijela tankoga crijeva (ileoskopija) s biopsijama sluznice za analizu stupnja upale (upalna bolest debelog crijeva, mikroskopski kolitis) i tumora

6. Mogućnost endoskopskih pregleda u anesteziji (pregledi jednjaka, želuca i dvanaesnika te debelog crijeva)Ekspertno mišljenje i konzultacije za područje gastroenterologije i gastrointestinalne endoskopije:

1. Mišljenje o pristupu gastrointestinalnim tegobama

2. Mišljenje o najprimjerenijem dijagnostičkom endoskopskom postupku

3. Mišljenje o endoskopskom i medikamentnom terapijskom postupku

4. Drugo mišljenje (second opinion)

Dr. Pave Markoš