centar za ekspertnu medicinu

CEM

Rano otkrivanje tumora mokraćnog mjehura

Rak mokraćnog mjehura je peti najučestaliji rak među muškarcima i jedanaesti najučestaliji rak među ženama u Europi. Rizik povratka ovog raka vrlo je visok, od 75 – 85%, stoga se takvi pacijenti trebaju redovito kontrolirati.

Vrijeme je vrlo važan faktor, jer rano otkrivanje bolesti omogućava znatno veću šansu ozdravljena.

U CEM-u obavljamo urinski test za rano otkrivanje tumora mokraćnog mjehura. Ovaj test također je vrlo dobar i za praćenje stanja nakon operacije tumora mokraćnog mjehura.

BTAstat je in vitro dijagnostički test namijenjen kvalitativnom otkrivanju antigena raka mokraćnog mjehura u urinu. Otkriva rane faze tumora koje citologija često još ne prepoznaje.

BTA stat test

Test je vrlo jednostavan, bezbolan i brz. U samo 5 minuta možete otkriti ima li u vašem urinu antitijela koja ukazuju na tumor mokraćnog mjehura.

Napomena: rezultat testiranja BTAstat testom ne treba interpretirati kao apsolutni dokaz prisutnosti ili odsutnosti tumora mjehura. Povišena razina antigena raka mokraćnog mjehura primijećena je kod pacijenata s bubrežnim kamencem, nefritisom, rakom bubrega i kod pacijenata koji su nedavno proživjeli traumu mjehura ili mokraćnog trakta.

Rezultat BTAstat testa treba koristiti samo uz informaciju kliničkih pretraga i drugih dijagnostičkih procedura.